Quiz No 2 How Well Do You Know Killybegs


 Quiz No 2  How Well Do You Know Killybegs?

1) Where in the parish are the townlands of

a. Culnagappog            Answer: Fintra

b. Lyrig                        Answer: Behind Cronarad

c. Cor na cahan            Answer: Between Conlin and Ballysalagh

 

2) What happened in Killybegs on 8th Dec 1965 and hasn’t

happened since. (It hasn’t to do with fishing industry)

Answer There was a murder

 

3) Who was the first international sportsman from Killybegs?

Answer: Tommy McGinley

 

4) What closed in Killybegs on 31st Dec 1983?  

Answer: The cinema

 

5) What premises in the town were once known as

a. Cones Hotel            Answer: The Cope

b. Gannon’s Hotel      Answer:  Sweet News

c. Quinns Hotel           Answer: The Fleet Inn

 

6) What is the name of the lake that town water supply comes from?     

Answer: Lough Aderry

7) How many round houses in the parish  

Answer: 3

 

8) Where is Ned’s Brae?  

Answer: Between Roundabout and Brockey cottages

 

9) There is one railway bridge in the parish that traffic crosses every day where is it?   

Answer: The Commons

 

10)  How many green water pumps in the town?

Answer: 4

 

11)  What was the name of the secondary school known as St Mary’s College?

Answer: O’Rourke’s

 












Check-in Date:

Check-out Date: